5-Mars-2010 Min hund vill ha roligt
DATUM: 2010-03-05 | KLOCKSLAG: 10:18:32

Från Tollaren nr 1 2010


Så skrev Astrid Lindgren om ordet hund byts ut mot ko. Men lika fullt gäller det hunden, särskilt tollare. Den som verkligen gjorde vågen när matte blev friställd var Tycho Tollare.
Och motion blev det. Upp mot tre timmar per dag, så normen sattes högt och kraven blev därefter.
Sanningen är att en hund har nytta och glädje av en friställd människa men observera också tvärtom, den som tappat sitt jobb har oerhörd glädje av en hund!

Om livet är segt och motvilligt och vinden viner och regnet piskar kommer det ändå en påminnande tass eller en puffande nos. - Hörru, det är dags nu. Du vet ju att vi mår så bra av spring och nytt syre! inget behov av krångliga motionsmaskiner och tajta cykelbyxor. Allt finns inom räckhåll, en skog, ett fält, en stenbumling, ett stup, en liten bergstopp och på vägen dit många tappade vantar. Vem förutom jycken blir hjärtinnerligen glad över tappade vantar! Och gång på gång! - Har du tappat nå´t? Är det säkert? Gör det då så jag får springa samma sträcka igen!

Att Tycho Tollare inte blir pristagare i vare sig hopp eller agilityklass bekymrar honom inte alls tack och lov. Han skulle med rätta kunna skylla på andra delen av ekipaget. Och kalla mig för bagaget! Nej, här är det full fart framåt för det är fasligt festligt -Vadå fel, en gång blev vi inte ens diskade. Grämelse och avundsjuka är inget att ägna sig åt. Efter långa turer njuter jag av lugnet och hör en långdragen nöjd suck ända från svanstippen. Tycho Tollare borrar ner sig i finfotöljen, den som skulle vara hundfri enligt hemmets regler. En tollare har väl också känsla för sammet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0